Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Microgreens
Bezig met laden...
Buzzy® Microgreens, Tatsoi
Japanse Groene Tatsoi
Tatsoi is een makkelijk te kweken microgreen, zijn milde smaak past goed bij een breed scala aan gerechten. De micro leaves kunt u na ongeveer 1 week oogsten. De fraai gevormde lepelvorige bladeren kunnen na ongeveer 4 weken als baby leaf worden geoogst.Microgreens zijn groenten en kruiden, die je in een jong stadium oogst en rauw eet, te verdelen in twee groepen;
Micro leaves: oogst en eet zowel het kiemblad als de stengel; de kiem.
Baby leaves: oogst de scheuten en eet het jonge blad.
Zaaien: strooi de zaden op grond en bedek ze met een dun laagje aarde, houd deze vochtig.
Productkenmerken
- Eenvoudig en snel op te kweken
- ook wel chinese kool genoemd
- heeft een donker dik blad maar heel zacht met een sappige bladsteel.
Botanische naam | Brassica rapa var. narinosa |
Inhoud | ca. 1 gram |
Zaden per gram | 470 |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
Zaaitijd Binnen | ||||||||||||
Zaaitijd Buiten | ||||||||||||
Oogsttijd |
Buzzy® Microgreens, Tuinkers
Tuinkers
De meest bekende en snelst groeiende van de microgreens en al oogstbaar na 5 dagen! Tuinkers past uitstekend bij een broodje met kaas, maar probeer het ook vooral eens in de soep of een frisse smoothie.Microgreens zijn groenten en kruiden, die je in een jong stadium oogst en rauw eet, te verdelen in twee groepen; Micro leaves: oogst en eet zowel het kiemblad als de stengel; de kiem. Baby leaves: oogst de scheuten en eet het jonge blad.
Zaaien: strooi de zaden op grond en bedek ze met een dun laagje aarde, houd deze vochtig.
Productkenmerken
- Gezonde groente en snel klaar
- Geschikt voor diverse gerechten en heerlijk op een toast met kaas
- Jaarrond binnenshuis zaaien
Botanische naam | Lepidium sativum |
Inhoud | ca. 15 gram |
Zaden per gram | 400 |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
Zaaitijd Binnen | ||||||||||||
Zaaitijd Buiten | ||||||||||||
Oogsttijd |
Buzzy® Organic Sprouting Alfalfa (BIO)
Alfalfa - Luzerne
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. De spruiten zijn heerlijk fris van smaak en worden vaak gebruikt als garnering bij vlees of vis en als toevoeging bij salades en op sandwiches. Alfalfa is rijk aan proteïne, carotine en vitaminen C, D, K, E, B12.Strooi ongeveer een eetlepel met luzerne zaden in de kweekset en laat dit eerst een halve dag inweken in een ruime hoeveelheid lauw water.
Spoel de zaden af met koud water en laat daarna goed uitlekken. Zet de kweekset weg op een donkere en warme plek om zo mooie witte alfalfa te kweken
Zet je de kweekset in het licht dan zullen de alfalfa spruiten groen worden en sneller blad ontwikkelen.
Ververs elke dag of liefst twee keer per dag het water door te spoelen en na ongeveer een week kan je de alfalfa oogsten.
Alfalfa moet voor het consumeren even worden verhit.
Productkenmerken
- Meest bekende spruitgroente mild van smaak
- Zeer geschikt als garnering
- Luzerne ontkiemde spruitgroente kan heel jaar gezaaid worden
Botanische naam | Madicago sativa |
Inhoud | ca. 30 gram |
Zaden per gram | 500 |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
Zaaitijd Binnen | ||||||||||||
Zaaitijd Buiten | ||||||||||||
Oogsttijd |
Buzzy® Organic Sprouting Broccolikers (BIO)
Broccolikers
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Broccolikers bevat veel vitamines en voedingsstoffen. Broccoli wordt vaak beschouwd als beschermer van hart en bloedvaten. Het is een mild smakende spruit en past als garnering bij eigenlijk alle gerechten. Zeker aan te bevelen bij het afmaken van romige sauzen, soepen en saladeschotels.Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 7 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Productkenmerken
- Knapperige bite en zachte smaak
- Rijk aan antioxidanten
- Heerlijk in sap, smoothie, salade, sandwiches etc.
Botanische naam | Brassica oleracea convar. botrytis var. italica |
Inhoud | ca. 20 gram |
Zaden per gram | 250 |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
Zaaitijd Binnen | ||||||||||||
Zaaitijd Buiten | ||||||||||||
Oogsttijd |
Buzzy® Organic Sprouting Daikonkers (BIO)
Daikonkers
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Daikon of ook wel radijs/ radijsachtige wordt speciaal gekweekt voor de produktie van groentekiemen. Deze sprouts zitten boordevol vitaminen A, B1, B2, C en mineralen. De jonge scheuten hebben een frisse, pikante rettich-smaak. Heerlijk bij tonijn, zalm, makreel en haring maar ook bij kaasgerechten en salades.Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water. U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan u de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Productkenmerken
- Heerlijke, sterke smaak van verse radijs
- Lekker in salades, op sandwiches of als pikant beleg
- Gemakkelijk het hele jaar door te kweken
Botanische naam | Raphanus sativus |
Inhoud | ca. 30 gram |
Zaden per gram | 75 |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
Zaaitijd Binnen | ||||||||||||
Zaaitijd Buiten | ||||||||||||
Oogsttijd |
Buzzy® Organic Sprouting Koolrabi blauwpaars (BIO)
Koolrabi - Blauw
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Koolrabi produceert een prachtige diep paarse spruit met veel vitamines en voedingsstoffen. Het is een mild, zoet, koolen nootachtige smakende spruit die bij bijna bij elk gerecht past als garnering. Rijk aan vitamine A, B, C, E en K.Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten. Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Productkenmerken
- Een mild, zoet, kool- en nootachtige smakende spruit
- Rijk aan vitamine A, B, C, E en K
- Het hele jaar in huis te kweken
Botanische naam | Brassica oleracea |
Inhoud | ca. 20 gram |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
Zaaitijd Binnen | ||||||||||||
Zaaitijd Buiten | ||||||||||||
Oogsttijd |
Buzzy® Organic Sprouting Linzen (BIO)
Linzen
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Linzen zijn zoet, knapperig en zijn goed te verwerken in zoete of hartige gerechten, ook lekker in een dressing of gekookt in de soep. Voor het gebruik even in heet water dompelen of wokken. Rijk aan vitamine A, B, C en E.Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Productkenmerken
- Linzenspruiten zijn zoet en knapperig
- Biologische kiemgroente met veel vitamine
- Lekker in salades en in de de soep
Botanische naam | Lens culinaris |
Inhoud | ca. 30 gram |
Zaden per gram | 30 |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
Zaaitijd Binnen | ||||||||||||
Zaaitijd Buiten | ||||||||||||
Oogsttijd |
Buzzy® Organic Sprouting Mosterdkers (BIO)
Mosterdkers
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Deze Sprout heeft een pittige en uitgesproken mosterd-smaak. Heerlijk op een broodje kaas, beenham of leverworst. Ook een echte smaakmaker in een aardappelpuree, mosterdsoep of door een mayonaise bij mosselen of koude kip. Rijk aan calcium, ijzer en de vitaminen A, B1, B2 en C.Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 7 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Productkenmerken
- Heeft een lekkere pittige smaak
- Het hele jaar te telen
- Makkelijk, binnen 2 weken te oogsten
Botanische naam | sinapis alba |
Inhoud | ca. 30 gram |
Zaden per gram | 150 |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
Zaaitijd Binnen | ||||||||||||
Zaaitijd Buiten | ||||||||||||
Oogsttijd |
Buzzy® Organic Sprouting Rucolakers (BIO)
Rucolakers
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. De jonge blaadjes hebben een heerlijke smaak. nootachtig met een zweem van peper. Uitstekend te combineren met rauwe ham, romige kaas, gerookte zalm en in salades. Ook als garnering bij vlees en pastaschotels. Rucolakers is ijzerrijk en bevat vitaminen A en C.Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 6 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Productkenmerken
- Heerlijk in dips, salade, broodjes of als topping
- Het hele jaar door in je eigen keuken te kweken
- Makkelijk, binnen 2 weken te oogsten
LET OP! Basilicum, rucola en tuinkers maken een gel aan na aanraking met water. Minder geschikt voor sprouting in de spruitgroente pot, waarbij afgegoten moet worden. Wij adviseren deze soorten te sprouten d.m.v. het mengen met alfalfa en of radijskers en of broccolikers.
Botanische naam | Eruca sativa |
Inhoud | ca. 30 gram |
Zaden per gram | 600 |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
Zaaitijd Binnen | ||||||||||||
Zaaitijd Buiten | ||||||||||||
Oogsttijd |
Buzzy® Organic Sprouting Salademengsel pikant (BIO)
Pikante mix
Biologische zaden van een pikante salade mix. Spruitgroente kunnen eenvoudig met water worden opgekweekt*. Dit is een mengsel van Rode Daikon (Japanse radijs), Rucola, Broccoli en Fenegriek. De kiemspruiten hebben een zeer aangename en pittige smaak. De jonge scheuten zitten boordevol vitaminen en mineralen. Een gezonde en heerlijke aanvulling bij veel gerechten maar met name een mooie afwerking voor een oosterse curry, bij taco’s of een saté-schotel.Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Productkenmerken
- De kiemspruiten hebben een zeer aangename en pittige smaak
- Een kleurrijke garnering
- De jonge scheuten zitten boordevol vitaminen en mineralen
Botanische naam | mix van soorten |
Inhoud | ca. 30 gram |
Zaden per gram | 150 |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
Zaaitijd Binnen | ||||||||||||
Zaaitijd Buiten | ||||||||||||
Oogsttijd |
Zaden van Microgreens koop je bij Horticultural Heritage
Microgreens zijn kleine, jonge planten die groeien uit zaden van verschillende groenten, kruiden en granen. Ze staan bekend om hun intense smaak, levendige kleuren en hoge voedingswaarde. Deze kleine krachtpatsers worden geoogst wanneer ze slechts een paar centimeter groot zijn, waardoor ze een ware smaakexplosie bieden in elke hap. Oorspronkelijk werden microgreens vooral gebruikt als garnering voor gastronomische gerechten van topchefs. Maar tegenwoordig hebben ze hun weg gevonden naar talloze keukens over de hele wereld. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook buitengewoon gezond, boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten.
Het mooie van microgreens is dat ze verkrijgbaar zijn in een breed scala aan smaken, van pittig en peperig tot mild en knapperig. U kunt ze toevoegen aan salades, sandwiches, wraps, soepen, roerbakgerechten en nog veel meer. Ze bieden niet alleen een smaakvolle kick, maar ook een esthetische uitbarsting van kleur op uw bord. Of u nu een fijnproever bent die op zoek is naar een nieuwe culinaire ervaring of iemand die bewust met gezonde voeding bezig is, microgreens bieden de perfecte balans tussen smaak en voeding. Ze zijn klein van formaat, maar groots in smaak en gezondheid. Dus, de volgende keer dat u een gerecht wilt verfraaien en een gezonde boost wilt geven, denk dan aan microgreens. Ze zijn echt een kleine, smakelijke revolutie in uw keuken!
DISCLAIMER:
Wij, Horticultural Heritage zijn geen erkende medische artsen en verstrekken geen medisch advies, noch stellen wij diagnoses of behandelen eventuele aandoeningen die je hebt. Raadpleeg altijd je arts over je persoonlijke gezondheid, medische, hormonale en bloedsuikergerelateerde kwesties. De inhoud van deze website en gerelateerde communicatie, materialen en/of producten worden uitsluitend ter informatie verstrekt en zijn niet bedoeld als medisch advies, noch ter vervanging van het advies van een medische arts of andere zorgverlener. Iedereen die een dieet, medicijn, of levensstijlverandering wil aangaan met als doel het voorkomen of behandelen van een ziekte of gezondheidsaandoening, dient eerst overleg te plegen met, en goedkeuring en begeleiding te zoeken van een bevoegde zorgverlener.