Snijbiet – Regenboog
Deze snijbiet wordt geteeld om de prachtig gekleurde bladstelen.
Een ouderwetse bladgroente met groot stevig blad en geribbelde stelen die wel wat op rabarberstengels lijken. Je eet zowel het blad als de stelen. Doordat snijbiet in het eerste jaar niet doorschiet, kan men meerdere malen oogsten. Jong geoogst kan het ook rauw gegeten worden in een salade. De smaak ervan lijkt een beetje op die van spinazie met een vleugje rode biet.
Snijbiet wordt tegenwoordig ook wel warmoes genoemd. Vroeger was warmoes de naam voor groente in het algemeen.
Het wordt als populatie (4 kleuren) vermeerderd.
Inhoud zakje: |
5 gram |
Aantal Zaden: |
ca 300 zaden |
Kiemkracht: |
minstens 92%, kiemtemperatuur 15-18 °C |
Zaaien: |
Kan vanaf maart al in de volle grond worden gezaaid. |
Planten: |
Uitdunnen in de rij op 30 cm. Om de 10 cm een rij. |
Oogsten: |
Vanaf mei/juni, afsnijden boven het groeipunt zodat een tweede oogst mogelijk is (in een natte theedoek in de groentenla nog zeker een week houdbaar). |
|
J |
F |
M |
A |
M |
J |
J |
A |
S |
O |
N |
D |
Zaaitijd Binnen |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaaitijd Buiten |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oogsttijd |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
De Zaderij
De Zaderij is een cooperatie van boeren, tuinders en zorgboerderijen die streven naar biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Alle telers zijn volledig biologisch of bio dynamisch gecertificeerd.
De Zaderij heeft tot doel het beheer van voedsel weer in eigen hand te nemen en niet de grote zaadbedrijven en supermarkten te laten bepalen hoe onze groente er uit komt te zien. De Zaderij veredelt diverse zaadvaste rassen die niet gepatenteerd of beschermd zijn met kwekersrechten. Hechte samenwerking is er met de stichting zaadvast die deze rassen ziet als openbaar cultureel erfgoed.
De groenterassen worden uitgezocht op smaak en voedingskwaliteit. Met de grootste zorg gedorst, zorgvuldig geschoond, op kwaliteit en kiemkracht 90% beoordeeld en uiteindelijk met de hand verpakt. Zonder DNA manipulatie of technologische ingrepen!