Snijbiet – Gewone Groene
Snijbiet Gewone Groene met mals blad en dunne bladstelen. Het blad is vrij glad, de bladstelen zijn dun en de bladkleur is heldergroen. Snijbiet is tegenwoordig zeer populair, vooral in de biologische teelt. Het is namelijk veel minder gevoelig voor ziektes dan spinazie is.
Gewone Groene oogst men bij voorkeur in een jong stadium, liefst 10 cm, maximaal 20 cm hoog. Dan is het blad nog lekker mals. Doordat snijbiet het eerste jaar niet doorschiet, kan men meerdere malen van een plant blad snijden. Het wordt daarom ook wel Perpetual Spinach genoemd.
In tegenstelling tot sommige andere snijbiet rassen, gaat het bij de Gewone Groene om het jonge blad. Snijbiet wordt tegenwoordig ook wel warmoes genoemd. Vroeger was warmoes de naam voor groente in het algemeen.
Inhoud zakje: |
5 gram |
Aantal zaden: |
ca 300 zaden |
Kiemkracht: |
minstens 92%, kiemtemperatuur 15-18 °C |
Zaaien: |
Kan in maart al in volle grond worden gezaaid. |
Planten: |
In de rij op ca. 3 cm. Om de 30 cm een rij. |
Oogsten: |
Vanaf mei/juni, bij maximaal 20 centimeter, hoogte afsnijden boven het groeipunt zodat een tweede oogst mogelijk is (in een natte theedoek in de groentenla nog zeker een week houdbaar). |
|
J |
F |
M |
A |
M |
J |
J |
A |
S |
O |
N |
D |
Zaaitijd Binnen |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaaitijd Buiten |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oogsttijd |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
De Zaderij
De Zaderij is een cooperatie van boeren, tuinders en zorgboerderijen die streven naar biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Alle telers zijn volledig biologisch of bio dynamisch gecertificeerd.
De Zaderij heeft tot doel het beheer van voedsel weer in eigen hand te nemen en niet de grote zaadbedrijven en supermarkten te laten bepalen hoe onze groente er uit komt te zien. De Zaderij veredelt diverse zaadvaste rassen die niet gepatenteerd of beschermd zijn met kwekersrechten. Hechte samenwerking is er met de stichting zaadvast die deze rassen ziet als openbaar cultureel erfgoed.
De groenterassen worden uitgezocht op smaak en voedingskwaliteit. Met de grootste zorg gedorst, zorgvuldig geschoond, op kwaliteit en kiemkracht 90% beoordeeld en uiteindelijk met de hand verpakt. Zonder DNA manipulatie of technologische ingrepen!