Meiraap Milaanse Witte Roodkop
Middelgroot vroeg ras waarvan de kraag roodachtig paars is gekleurd met witte wortels. De jonge raap heeft een gladde huid, met zacht en zoet vruchtvlees en kan rauw worden gegeten en toegepast worden in bijvoorbeeld een salade. Gekookt wordt het gebruikt in sappen, soepen, roerbakgerechten, gegratineerd of in een pot-au-feu.
Wetenschappelijke naam: |
Raphanus Sativus |
Aantal Zaden: |
ca. 1000 zaden |
Zaaitijd: |
Maart - Mei |
Oogsttijd: |
Mei - Juli |
Zaaien: |
Direct in de volle grond, op regels met 20 cm tussenruimte. Zaai in losse grond welke rijk is aan humus. Dun uit tot 10 cm tussenruimte tussen de planten |
Tips: |
Plaats venkel naast de rapen om raapvliegen op afstand te houden. |
|
J |
F |
M |
A |
M |
J |
J |
A |
S |
O |
N |
D |
Zaaitijd Binnen |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaaitijd Buiten |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oogsttijd |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Een samenwerking die erfgoed koestert; Horticultural Heritage en La Ferme de Saint Marthe
Bij behoud van plantenerfgoed is samenwerking de sleutel tot succes. De samenwerking tussen Horticultural Heritage en La Ferme de Saint Marthe belichaamt de gedeelde passie voor biodiversiteit, duurzaamheid en het behoud van zeldzame plantensoorten.
Met meer dan vier decennia ervaring en een diepgewortelde toewijding aan biodiversiteit en biologische landbouw staat Ferme de Sainte Marthe als een baken van hoop en kennis in de wereld van duurzame landbouw. Hun reis, die begon op een familieboerderij, is uitgegroeid tot een bloeiend erfgoed dat tuinders en boeren wereldwijd inspireert om de principes van biologische landbouw omarmen, erfgoed zaad variëteiten te behouden en een groenere, duurzamere toekomst te cultiveren.
Samen dragen we bij aan een wereld waarin we onze band met de natuur herstellen en de diversiteit van onze gewassen behouden voor toekomstige generaties.